Ocells

062 Ayt fer NEW2

Rabassot

Aythya ferina

Cat:Morell cap-roig. Cast:Porrón común. Eusk:Murgilari arrunt. Gal:Pato chupón. Port:Zarro. Ang:Pochard. Fr:Fuligule milouin. Al:Tafelente. It:Moriglione

Àneda bussejadora amb el bec relativament llarg, el mascle té el cap castany, el pit i la punta de la coa negres i el cos gris pàl·lid. La femella és de tons bruns, molt més discreta. Cria al centre d’Europa fins al sud-est de Rússia, preferentment a zones humides d’aigua dolça, amb presència d’aigües obertes i moderadament profundes, amb força vegetació subaquàtica. Migra i hiverna en bandades cap al sud d’Europa, d’Àsia i nord d’Àfrica a hàbitats similars als estivals. S’alimenta a la nit de vegetació i animals aquàtics capbussant-se i descansa durant el dia. El millor lloc per observar-lo a Menorca és a s’Albufera des Grau, a l’hivern i durant els passos migratoris. S'ha pogut confirmar la seva reproducció de forma esporàdica a Menorca els anys 2008, 2013, 2014 i 2015 a s'Albufera des Grau i Son Saura del Nord. Estatus: Reproductor esporàdic, hivernant i migrant moderat.