Ocells

047 Ans ans NEW2

Oca comuna

Anser anser

Cat:Oca vulgar. Cast:Ánsar común. Eusk:Antzara hankagorrizta. Gal:Ganso común. Port:Ganso-bravo-comum. Ang:Greylag Goose. Fr:Oie cendrée. Al:Graugans. It:Oca selvatica

És l’espècie més grossa de la família de les ànedes, de cos gran i voluminós, amb el plomatge de tonalitat uniformement grisós, les potes roses i el coll llarg i gruixut. El bec és de color variable entre taronja i rosat segons la subespècie. Mascles i femelles són pràcticament iguals. Cria a la vorera de grans extensions de zones humides, llacs i terres obertes del nord d’Europa i Àsia. Hiverna al sud, fins a les costes del Mediterrani africà, formant bàndols molt nombrosos composats de grups familiars que utilitzen les zones de conreu o prats propers a zones humides per alimentar-se. Per realitzar el viatge migratori vola alt i sovint en formacions en “V”. A Menorca la podem veure a l’hivern, en grups petits, principalment a les basses de Lluriac i a s’Albufera des Grau. Estatus: Hivernant escàs.