Ocells

016 Hyd pel

Marineret

Hydrobates pelagicus

Cat:Ocell de tempesta. Cast:Paíño Común. Eusk:Ekaitz-txori txiki. Gal:Paíño pequeño. Port:Mergulhão-pequeno. Ang:Little Grebe. Fr:Grèbe castagneux. Al:Zwergtaucher. It:Tuffetto

Au marina pelàgica bastant petita que només toca terra a l’època de cria, la qual cosa fa bastant difícil la seva observació. És de color negre, excepte el carpó blanc pur i una tènue franja blanca sota les ales. Es mou allunyada de la costa, sempre a prop de la superfície de l’aigua, volant amb cops d’ala ràpids, semblant a una ratapinyada, i planatges curts, a vegades amb les potes estirades com si caminés per sobre l’aigua. S'alimenta principalment de peixos que pugen a la superfície durant la nit. És present durant tot l’any a la Mediterrània. Nidifica dins escletxes, forats o coves arran de penyals marins i acostuma a fer-ho de manera colonial i allà on no hi hagi presència de rates, la qual cosa condiciona totalment la seva reproducció. L'única colònia fins ara coneguda a Menorca es troba a l’illa de l’Aire. Estatus: Estival escàs.