Ocells

214 Chr rid NEW

Gavina d´hivern

Larus ridibundus

Cat:Gavina vulgar. Cast:Gaviota reidora común. Eusk:Antxeta mokogorri. Gal:Gaivota chorona. Port:Guincho. Ang:Black-headed Gull. Fr:Mouette rieuse. Al:Lachmöwe. It:Gabbiano comune

Aquesta gavina és molt més petita que la gavina camagroga, amb el bec i les potes vermelles. En vol s’identifica per una marcada franja blanca a la part exterior de les ales les quals tenen la vora posterior negra. El patró del plomatge del cap varia significativament, essent totalment negre a l'època de nidificació, mentre que a l'hivern es redueix a una taca variable al voltant de l´ull. Cria de manera estesa i abundant a bona part de la costa i aigües continentals del nord Europa, Àsia i l'est d'Amèrica del nord. El gruix de la seva població hiverna a la conca mediterrània i al sud del continent asiàtic. A Menorca la podem veure a l'hivern, especialment als ports de l'illa. Estatus: Hivernant moderat i migrant escàs.