Ocells

118 Fal per NEW8

Falcó

Falco peregrinus

Cat:Falcó peregrí. Cast:Halcón común. Eusk:Belatz handi. Gal:Falcón peregrino. Port:Falcão-real. Ang:Peregrine Falcon. Fr:Faucon pèlerin. Al:Wanderfalke. It:Falcone pellegrino

Rapinyaire de distribució cosmopolita, té un vol potent i una estructura compacta. El plomatge del dors és gris pissarra i té el pit clar amb barres fosques. El cap és negrós amb un ample mostatxo molt característic. A Menorca és sedentari i cria a cavitats de les roques, especialment a la costa, però també a penyals de l’interior. La seva dieta es basa en altres ocells, especialment coloms, tòrtores, puputs o estornells que caça al vol, a zones obertes o damunt la mar, especialment durant el pas migratòri de primavera per alimentar la seva pollada. La població estimada és aproximadament d’unes 40-50 parelles i la tendència durant dels últims anys sembla ser estable. Estatus: Sedentari escàs.