Ocells

KARTA ram NBG.ai

Estornell negre

Sturnus unicolor

Cat:Estornell negre. Cast:Estornino negro. Eusk:Araba-zozo beltz. Gal:Estorniño negro. Port:Estorninho-preto. Ang:Spotless Starling. Fr:Étourneau unicolore. Al:Einfarbstar. It:Storno nero

Espècie molt similar a l’estornell vulgar, és difícil diferenciar-los. L'estornell negre, a l’estiu, és de color més uniforme sense els tons verds de l’estornell vulgar i amb més tons porpres. És de distribució mediterrània, ocupant de manera sedentària el centre i el sud de la península Ibèrica, les grans illes del Mediterrani occidental i el nord del Magreb. Aquesta espècie és de comportament similar al de l’estornell vulgar tot i que no acostuma a formar grups tan nombrosos. Cria als teulats dels nuclis urbans, polígons industrials o cases disseminades. A Menorca, es cita com a reproductor per primera vegada l'any 1998 a Ciutadella i actualment es troba dispers a altres localitats, resultat del procés d’expansió que està experimentant l’espècie des de mitjans del segle XX. Estatus: Reproductor i sedentari escàs.