Ocells

484 Stu vul NEW8

Estornell

Sturnus vulgaris

Cat:Estornell vulgar. Cast:Estornino pinto. Eusk:Araba-zozo pikart. Gal:Estorniño pinto. Port:Estorninho-malhado. Ang:Common Starling. Fr:Étourneau sansonnet. Al:Star. It:Storno

Lleugerament més petit que un tord, l’estornell a l’hivern té el plomatge bàsicament negre molt pigallat i amb el bec fosc, i a l’estiu presenta característics tons iridiscents porpres i verdosos i el bec de color groc. És una espècie d’àmplia distribució a tota Europa i bona part d’Àsia, amb les poblacions del sud i oest del continent europeu principalment sedentàries i les del nord i l’est exclusivament estivals. Hiverna amb multitudinàries bandades a tota la conca mediterrània. És aleshores quan el podem veure a Menorca, en grups més o menys nombrosos, sondejant les pastures amb el seu peculiar caminar i ajuntant-se en grans esbarts de centenars d’exemplars per anar als dormiders. El de Son Bou és probablement el més nombrós, però també es poden concentrar molts individus a diferents ullastars i alguns parcs urbans. Estatus: Hivernant i migrant abundant.