DIA MUNDIAL DE LES AUS MIGRATÒRIES, 30 ANYS D’ESTUDIS DE LA MIGRACIÓ PRENUPCIAL A ILLA DE L’AIRE

El passat dissabte 13 de maig va ser el dia mundial de les aus migratòries, que es celebra dues vegades cada any coincidint amb els dos períodes migratoris de primavera i tardor.

D’entre totes les activitats que realitza la SOM , volem destacar un dels projectes més importants per l’estudi de les aus migratòries que desenvolupa la nostra entitat; ESTUDI DE LA MIGRACIÓ PRENUPCIAL DELS OCELLS A TRAVÉS DE LA MEDITERRÀNIA A L’ILLA DE L’AIRE.

Aquest estudi iniciat fa 30 anys !, suposa un referent en l’àmbit de la migració prenupcial d’ocells a la mediterrània occidental, gràcies a la coordinació del projecte per part de Raül Escandell i l’assistència d’altres membres de la SOM, l’ajuda desinteressada de simpatitzants, així com la nombrosa i inestimable participació d’anelladors i anelladores tant locals com d’altres indrets, així com la col·laboració de diverses entitats i administracions amb el suport econòmic d’institucions que fan possible any a any la continuïtat d’aquest estudi tant important per la conservació de les aus.

El finançament d’aquests projectes és clau per el seu desenvolupament i aquest any 2023, just finalitzat l’estudi el passat 15 de maig, volem agrair especialment a la Fundació Menorca Preservation la signatura d’un conveni que permetrà cobrir les despeses d’enguany.

Durant els últims dies, s’ha fet ressò del projecte en diferents mitjans de comunicació;

https://www.menorca.info/menorca/vivir-menorca/2023/05/16/1937507/migracion-adelanta-este-ano-illa-aire.html

https://ib3.org/la-som-conclou-una-nova-companya-danellament-a-lilla-de-laire-amb-mes-de-tres-mil-ocells-anellats

Per finalitzar i mentre estem a l’espera de la memòria final del 2023 amb més de 3.400 anellaments de 59 espècies diferents, us adjuntam la memòria de l’any anterior 2022.

Moltíssimes gràcies a tothom per la seva participació !!

Comparteix:

Feu un comentari

Altres notícies