Censos d’aus aquàtiques, dormidors d’ardèids i dinar de sant Antoni, gener 2016

Aquest cap de setmana tindran lloc els censos anuals d’aus aquàtiques i dormidors d’ardèids que des de fa més de deu anys coordina la Societat Ornitològica de Menorca (SOM).

El cens d’aus aquàtiques s’emmarca dins el programa internacional de censos (IWC, International Waterbird Census) que coordina l’organització Wetlands International a nivell global des de 1967. A Menorca, se censen un total de 13 zones humides repartides per tota la geografia insular.

El cens de dormidors d’ardeids és una iniciativa de les diferents entitats ornitològiques de les Balears (GOB Mallorca, GEN-GOB Eivissa i Formentera i SOM Menorca) que va començar de forma coordinada l’any 2007. L’any passat és van censar, a Menorca, un total de 10 localitats, enguany el nombre serà superior degut a que hem trobat alguns dormidors nous.

Aquest any les dates previstes són: el divendres 15 de gener pel cens de dormidors d’ardèids i el diumenge 17 de gener per al cens d’aus aquàtiques.

Totes aquelles persones que vulgueu col·laborar amb la SOM en aquests censos us podeu posar en contacte amb el seu coordinador, Xavi Méndez, a traves del correu xabiermendez@hotmail.com o al telèfon 672 095 812. Ell us assignarà a una zona i us posarà en contacte amb el responsable de cada àrea. No és necessari tenir molta experiència en activitats com aquesta ja que sempre hi haurà un membre de l’entitat experimentat en aquest tipus de cens.

El dinar tindrà lloc al Chivito de Maó el diumenge després del cens, per apuntar-se i per més detalls us podeu posar en contacte amb Joan Florit al telèfon 607.48.56.24 o al correu xoroy1968@gmail.com. El menú que ens han preparat i el preu ho podeu veure a continuació (hi haurà un menú alternatiu per les persones que no mengin carn i un menú infantil a triar de la carta del restaurant):

ENTRANT:
Musclos al vapor i escopinyes a la marinera.
PRIMER:
Cocktel de gambes
SEGON:
Tall rodó de vedella al forn amb guarnició.
POSTRE:
tortada especial SOM.
BEGUDES:
aigua / canyes /refresc inclòs.

El preu és de 15 € pels adults i 7€ pels fillets/es

Es prega confirmació per apuntar-se al dinar abans de divendres vespre.

També us volem recordar que el proper divendres 22 de gener tindrà lloc la darrera xerrada del cicle organitzat per la SOM amb col·laboració amb l’ajuntament de Maó i l’IME i pel darrer cap de setmana de gener, 29, 30 i 31, tenim reservada la casa de colònies de Son Putxet, on durem a terme l’assemblea general i aprofitarem per fer una sèrie de xerrades entorn dels projectes que des de la SOM hem dut a terme aquest any passat. També farem una jornada d’anellament científic per mostrar aquesta activitat als assistents. Ja informarem amb més detall més endavant, només ho anunciam perquè aneu reservant dates!

Comparteix:

Feu un comentari

Altres notícies