Aquest dissabte torna AL PARC DES FREGINAL DE MAÓ “ELS OCELLS DEL TEU POBLE”

Aquest dissabte 17 de desembre la Societat Ornitològica de Menorca (SOM) celebrarà la segona jornada del programa “Els ocells del teu poble” que, conjuntament amb l’ajuntament de Maó, organitza l’entitat per donar a conèixer els ocells del municipi. Aquest cop la cita serà al Parc des Freginal de Maó, on des de les 9h fins a les 13 hores tot els interessats podran conèixer els ocells que passen l’hivern, o tot l’any, en aquest cèntric parc de Maó.

D’una manera amena i divertida, els ornitòlegs de la SOM donaran a conèixer als assistents els ocells que comparteixen l’espai, el nostre poble, amb nosaltres. Ocells típics del parc com el rupit, l’ull de bou, el coa-roja de barraca o el tord negre d’entre d’altres. Una oportunitat per conèixer-los de més a prop i aprendre sobre ells: que mengen, on viuen, quant de temps viuen…

Després de sis anys fent feina en aquest parc i més de 300 aus anellades, un dels objectius de l’entitat és poder recuperar alguns d’aquests ocells i conèixer quants anys poden sobreviure al parc els ocells residents o quantes migracions fa un ocell hivernant al llarg de la seva vida. Ocells hivernants que, hivern rere hivern, tornen al parc provinents del vell continent o, ocells com el tord negre, un dels més comuns i abundants al parc, que passen en ell tota la seva vida, captaran l’atenció i l’interès aquest dissabte dels ornitòlegs i assistents.

L’activitat consistirà, com sempre, en una jornada d’anellament on els ornitòlegs de la SOM compartiran tots els seus coneixements amb els assistents. Una activitat especialment destinada als més joves, però també al públic més gran, que es veurà complementada amb la segona jornada del concurs de dibuixos d’ocells on els més petits mostren els seus dots artístics fent volar la imaginació, l’ocell del seu poble.

Aquesta serà la segona activitat dins el programa d’“Els ocells del teu poble”. Les properes tindran lloc el 14 de gener al Parc Rubió i Tudurí i l’11 de febrer al Parc des Freginal de Maó. Podreu trobar més informació sobre aquest programa i altres activitats i estudis que està duent a terme la SOM a la web: www.menorcasom.org.

US ESPEREM!

Comparteix:

Feu un comentari

Altres notícies