Voluntaris per l’anellament de l’illa de l’Aire

Com ja ve sent habitual en els darrers anys, la SOM (Societat Ornitològica de Menorca) organitza una campanya d’anellament durant la migració primaveral, emmarcada al projecte Piccole Isole. El lloc on es durà a terme serà l’illa de l’Aire , una estació que està operativa a la primavera des de l’any 1993. Les dates de la campanya seran des del 27 de març fins al 15 de maig.

Aquesta campanya comptarà amb la presència d’un anellador expert, que és el responsable de l’estació, dels anellaments i en resum de tota la feina que es desenvolupa al voltant d’aquesta campanya.

Com s’ha vingut fent des de l’inici del projecte la SOM ofereix la possibilitat de participar com a voluntari en aquestes campanyes. La presència d’anelladors, auxiliars i ajudants voluntaris en general és bàsica per a poder dur a terme aquest projecte.

La manca de finançament fa que no es pugui oferir la manutenció gratuïta ni tampoc els trasllats a l’illot. Les condicions habituals que oferíem en el passat no les poguem repetir i haurem de demanar també una col·laboració econòmica per cobrir les despeses de cadascú.

En concret TOTS els participants (anelladors locals i col·laboradors) hauran de pagar 10 € diaris per poder fer front a les despeses de manutenció i trasllats a l’illot de cada participant. Per estades de dues o més setmanes els preus per dia serien diferents.

Dues setmanes 7€/dia, tres setmanes 5€/dia)

Dates ja ocupades : del 26 de març al 4 d’abril, del 18 al 24 d’abril i de l’1 de maig al 8 de maig

Els dies que està previst hi hagi trasllat són els següents: 26 de març, 4, 10, 18, 24 d’abril i 1, 8 i 15 de maig. Tots els viatges que sortin d’aquestes dates no estaran inclosos en el preu pagat per dia.

A l’illa solem “viure” en una petita cotxeria que ens deixa autoritat portuària, allà és on feim tota la feina, dormir, cuinar, etc. (no s’entra i es surt a diari de l’illa, vivim allà). No hi ha WC, però l’illa és prou gran per tenir intimitat.

Necesitarieu dur el bàsic, sac de dormir, “minero”, calçat adient per caminar damunt roques, etc. Tot el material d’anellament i de cuina ja es a la caseta. No heu de portar res de plats, gots…

Durant les darreres campanyes s’han anellat a l’illa de l’Aire una mitjana de 3000 ocells per any, destacant sempre algunes captures d’espècies rares com Sylvia curruca, Ficedula albicollis, o altres no tant rares però que s’anellen amb números prou interessants (Hippolais icterina, Phylloscopus sibilatrix, Emberiza hortulana,…), així com també dies de captures molt abundants (s’han arribat a capturar més de 600 ocells en una sola jornada).

També són interessants les poblacions d’altres espècies que nidifiquen a l’illot. Durant la campanya aprofitam per fer un seguiment de les mateixes. Podeu fer-vos una idea del que és l’illa clicant el següent enllaç un video fet durant l’estada d’un col·laborador: http://www.youtube.com/watch?v=vSG5ZPB-9ts&feature=youtu.be

També podeu veure alguna memòria de resultats en la nostra WEB: www.menorcasom.org

El calendari per apuntar-se ja està obert, podeu demanar més informació o confirmar estades al telèfon 617.750.741 (Raül) o al correu electrònic raulescandell@gmail.com
Illa de l’Aire_Campanya Piccole Isole
Illa de l’Aire_Campanya Piccole Isole

Comparteix:

Feu un comentari

Altres notícies