Ocells

346 Pru mod

Xalambrí

Prunella modularis

Cat:Pardal de bardissa. Cast:Acentor común. Eusk:Tuntun arrunt. Gal:Azulenta común. Port:Ferreirinha. Ang:Dunnock. Fr:Accenteur mouchet. Al:Heckenbraunelle. It:Passera scopaiola

Ocell petit i discret de tons marronosos al dors i gris al pit que es distribueix com a nidificant a l’Europa central i del nord. És sedentari o migrador parcial als sectors més meridionals de la seva àrea de cria, mentre que al centre i nord d’Europa és estival i la seva població hiverna a la conca mediterrània. Ocupa una gran diversitat d’hàbitats, sempre que tinguin una bona cobertura arbustiva, com ara matollars de muntanya, arbusts dispersos entre pastures o bardisses limítrofes de camins i conreus. A Menorca el podrem veure a l’hivern amagat entre les bardisses a la vora de torrents i parets seques, així com als ullastrars disseminats entre les tanques, arreu del territori insular. Estatus: Hivernant i migrant moderat.