Ocells

275 Ath noc NEW8

Miula

Athene noctua

Cat:Mussol comú. Cast:Mochuelo común. Eusk:Mozolo arrunt. Gal:Moucho común. Port:Mocho-galego. Ang:Little Owl. Fr:Chouette chevêche. Al:Steinkauz. It:Civetta

Rapinyaire nocturn una mica més gran que el mussol, el podem diferenciar per la complexió més robusta, el cap molt més ample i l’absència de plomalls en forma de banyes. Es distribueix àmpliament i de forma sedentària a la meitat sud de la regió paleàrtica, des de la conca mediterrània fins a la Xina. Habita una gran varietat d’ambients, preferentment oberts amb arbres dispersos i edificacions disseminades o petits nuclis urbans, evitant els boscos densos i l’alta muntanya. Nia als forats dels arbres, marges pedregosos o edificacions deshabitades i s’alimenta de micromamífers, insectes i ocells petits. Poques dades hi ha de l’espècie a Menorca, destacant un registre de cria l’any de 1993. Estatus: Hivernant rar.