Ocells

398 Syl und NEW8

Busqueret roig

Sylvia undata

Cat:Tallareta cuallarga. Cast:Curruca rabilarga. Eusk:Etze-txinbo. Gal:Papuxa montesa. Port:Carriça-do-mato. Ang:Dartford Warbler. Fr:Fauvette pitchou. Al:Provencegrasmücke. It:Magnanina

A aquest busqueret petit, la coa llarga i les ales curtes li donen una silueta característica. El dors és gris fosc i les parts inferiors de color vi, molt més intens en el mascle. Té un vol lent, dèbil i ondulant, amb cops de coa distintius. La seva àrea de cria es limita a la part sud-oest d’Europa i nord del Magrib, extenent-se lleugerament més al sud durant l’hivern. A les Balears només cria regularment a Menorca, però recentment ha colonitzat el nord-est de Mallorca. Tot i que a la primavera es deixa veure sovint cantant a la part més alta d’un arbust, és un ocell molt discret que ocupa les àmplies extensions de màquies i brolles de la costa nord de Menorca, com ara la mola de Fornells i la de Maó, La Vall o l’extensa màquia del nord-est de l’illa, entre sa Mesquida i es Grau. Estatus: Sedentari moderat, migrant i hivernat escàs.