L’INVESTIGADOR DEL CSIC DANIEL ORO, A MENORCA AQUESTA TARDOR

La 2a edició del COPTC, en el qual es presentarà la feina dels diferents investigadors, grups ornitològics i entitats d’arreu de les terres de parla catalana en l’àmbit de l’ornitologia, va agafant forma. Tot i les dificultats derivades de la pandèmia, però amb la convicció que la situació sanitària seguirà millorant al ritme que ja ho fa actualment, les set entitats organitzadores, juntament amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, mantenen el calendari previst. Amb les inscripcions ja en marxa, el comitè acaba de confirmar la presència de l’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Daniel Oro. Oro és professor del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), on estudia com fluctuen les poblacions animals en l’espai i en el temps. La seva feina teòrica, basada en models matemàtics que ens permeten acostar-nos a la complexitat del món animal i natural, s’aplica a la conservació de poblacions d’espècies amenaçades. Cal recordar que el 2n COTPC dedicarà una atenció especial als ocells marins i que a les Illes Balears hi ha una espècie endèmica, la baldritja balear (Puffinus mauretanicus), que és l’au marina més amenaçada d’Europa.

Aquesta tardor tindrem l’oportunitat d’escoltar Daniel Oro en una de les xerrades plenàries del congrés. Sota el títol “Extinció i resiliència: la importància de les escales i les no-linealitats”, Oro parlarà de resiliència -la capacitat de recuperar-se de situacions desfavorables o de risc- i del repte que suposa mesurar-la, donat que opera a moltes escales espai-temporals i que és un procés no-lineal.

El Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Maó i de la Fundació per a la Preservació de Menorca i el suport d’una quinzena d’entitats d’investigació, divulgació i compromís amb la natura, l’ornitologia i la biodiversitat que col·laboren en les tasques de difusió. Per inscriure-s’hi, cal visitar el web www.cotpc.org.

Aquí podeu veure l’enllaç al web del congrés, on hi ha la informació bàsica de les plenàries: https://cotpc.org/plenaries. 

Comparteix:

Feu un comentari

Altres notícies