Les aus a Menorca després de 25 anys de Reserva de Biosfera

Ja han passat vint-i-cinc anys des que, al 1993, Menorca va ser declarada Reserva de Biosfera per la UNESCO. Moltes coses han canviat a l’illa durant aquest temps: es va crear al 1995 el Parc Natural de s’Albufera des Grau; la Reserva Marina del Nord de Menorca al 1999; al 2003 s’aprovà el Pla Territorial Insular; s’amplià el Parc Natural al 2004; al 2010 s’inaugurà com a camí públic el GR223, més conegut com a Camí de Cavalls… A l’hora que els esdeveniments s’han anat succeint i que la societat menorquina ha anat canviant, la biodiversitat, aquell grapat d’éssers que comparteixen amb nosaltres els prop de 700 km2 de terra que formen el que els romans van anomenar Balearis Minor, han seguit omplint de vida tots els recons. Una vida que no ha sigut aliena als canvis antròpics en el territori, en la vessant lúdica o en l’ús de la terra.

lesausamenorca25anys

Les aus són un dels grups animals que han manifestat un major canvi. En aquest temps algunes de les espècies més emblemàtiques del camp menorquí han estat a prop de l’extinció, d’altres han vist com desapareixien o es veien notablement alterats els seus hàbitats, també hi ha hagut que han proliferat a l’ombra de l’opulència humana i nous arribats que han decidit quedar-se. Tot això i molt més és el que la Societat Ornitològica de Menorca ens convida a conèixer aquest proper divendres dia 30 de novembre a les 20h al local de l’Institut Menorquí d’Estudis a la xerrada “Les aus a Menorca després de 25 anys de Reserva de Biosfera”. Acte emmarcat a dins de la celebració del 25è aniversari de Reserva de Biosfera de Menorca i que anirà a càrrec d’en Javier Méndez i on, ponent i assistents, discerniran sobre l’evolució de l’ornitofauna a Menorca en aquests darrers 25 anys i quin serà l’escenari que ens podríem trobar d’aquí 25 anys més.  

Comparteix:

Feu un comentari

Informació sobre Protecció de Dades Personales - MenorcaSOM.org informa que les dades de caràcter personal que proporciones amb aquest formulari seran tractats per Societat Ornitològica de Menorca com a responsable del lloc web; Finalitat: Gestionar els comentaris del blog; Legitimació: Consentiment de l'interessat; Destinataris: les teves dades es desen en els servidors de l'empresa d'allotjament web Webempresa – Veure la política de privadesa de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a informacio.som@menorcasom.org; Per a més informació consulta la informació legal del lloc web.

Altres notícies