ELS OCELLS DEL TEU POBLE. CONÈIXER LES AUS URBANES

La diversitat d’espècies animals a les zones urbanes és un indicador de la qualitat d’aquest ecosistema, no només pels animals que hi viuen, sinó també per nosaltres. Un hàbitat divers i ric en biodiversitat és indicador de salut.

La convivència de l’ésser humà amb les aus no és fàcil. La seva presència ens provoca “molèsties” com ara renous o excrements; petites si les comparem amb les provocades per nosaltres mateixos: vehicles, fems, plàstics, ocupació de l’espai, pol·lució… Al mateix temps, ens aporten un seguit de beneficis, alguns lligats a la qualitat de vida: serenitat, tranquil·litat, bellesa…; i d’altres més quantificables, com combatre les plagues d’insectes (mosques, erugues, mosquits…).

A les darreres dècades, la modernització de les urbs (pobles i ciutats), la nostra forma de vida, l’egoisme i la intransigència humana, el canvi climàtic, la introducció d’animals exòtics i/o al·lòctons i molts altres factors, han complicat aquesta convivència entre les aus i els humans. Les poblacions d’aquests bells animalons alats no han aturat de minvar o, fins i tot, alguns han arribat a desaparèixer.

Per aquest motiu, i abans que sigui massa tard, la Societat Ornitològica de Menorca (SOM) vol donar a conèixer les aus urbanes de la nostra illa a través d’un programa d’activitats als municipis de Ciutadella i Maó anomenat “Els ocells del teu poble”. Activitats obertes al públic en general, i als més petits en particular, on tothom que hi participi podrà conèixer diferents aspectes de les aus urbanes i quines solucions es poden posar en pràctica si tenim un niu de vinjolita a la façana que ens embruta el terra, un dormidor de pardals al pati, nius de processionària al jardí o un menjamosques criant al fanal de l’entrada de ca nostra.

Les activitats tindran lloc entre els mesos de desembre i gener, amb places limitades i grups reduïts per mor de la pandèmia. Ja us podeu anar apuntant a través del correu informacio.som@menorcasom.org o del telèfon 672095812 (inscripció prèvia obligatòria).

Calendari activitats:

Dissabte 19 de desembre 2020 …………………… Canal Salt (Ciutadella)

Dissabte 9 de gener 2021……………………………. Es Freginal (Maó) i Es Pinaret (Ciutadella)

Dissabte 23 de gener 2021………………………….. Parc Rubió i Tudurí (Maó)

Dissabte 30 de gener 2021………………………….. Canal Salat (Ciutadella)

Dissabte 9 de febrer 2021…………………………… Parc des Freginal (Maó)

Dissabte 20 de febrer 2021…………………………. Es Pinaret (Ciutadella)

Dissabte 27 de febrer 2021…………………………. Parc Rubió i Tudurí (Maó)

Si us agraden les aus i la natura i vols aprendre a conviure-hi i saber més de la resta d’éssers vius que comparteixen el planeta amb nosaltres, no t’oblides d’apuntar-t’hi. I si teniu fillets segur que aprendran moltes coses!

Hem preparat un concurs de dibuixos d’ocells obert a totes les persones, especialment per als més petits de casa. Ja podeu fer el vostre dibuix i enviar-lo per correu a: informacio.som@menorcasom.org, indicant la vostra edat, el vostre nom complet i un nombre de telèfon de contacte. Teniu de temps fins el 28 de febrer.

Dibuixa el teu ocell!

TRIPTICOCELLSDELTEUPOBLE

Comparteix:

Feu un comentari

Informació sobre Protecció de Dades Personales - MenorcaSOM.org informa que les dades de caràcter personal que proporciones amb aquest formulari seran tractats per Societat Ornitològica de Menorca com a responsable del lloc web; Finalitat: Gestionar els comentaris del blog; Legitimació: Consentiment de l'interessat; Destinataris: les teves dades es desen en els servidors de l'empresa d'allotjament web Webempresa – Veure la política de privadesa de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a informacio.som@menorcasom.org; Per a més informació consulta la informació legal del lloc web.

Altres notícies